Min kjære datter og hennes Julian har laget denne fantastisk gode raguen, og deler her oppskriften med oss. De har laget den på slump så derfor er oppskriften også på slump, og oppskriften egner seg derfor som inspirasjon for de med litt erfaring på kjøkkenet.
Jeg ble iallefall veldig inspirert! Og stolt!
INGREDIENSER
Kjøttdeig og lam og storfe
Bacon/pancetta
Margbein delt i to (man kan droppe margbein, vi tok det med for de var på salg i butikken)
Superfett av kylling fra Urkraftmat
Olivenolje
Selleristang
Gulrot
Løk
Hvitløk
Tomatpurè
Rødvin
Urkraft kalv naturell
Urkraft kylling naturell
Fiskesaus
Laurbærblad
Urter (oregano, bassilikum, timian)
Fløte
Pastarør
Salt & pepper
Parmesan
Fersk basilikum
OPPSKRIFT
Sett margbeina inn i ovnen på 200 grader, la brune i ca. 20 minutter.
Bryn kjøttdeig og bacon/pancetta i olivenolje og superfett på høy varme, skru så ned varmen, og ikke rør, så det får en fin gyllen skorpe og lukter godt.
Ha oppi finhakket (små terninger) selleri, gulrot, løk og hvitløk.
La det «svette» en stund.
Ha de brunede margbeina i gryta (men pass på å smake på margen først - det er supergodt med en ts på fersk brød med litt salt og hvitløk!)
Ta etterhvert oppi tomatpuré (ca. en toppet spiseskje).
Ha oppi vin (en god slump) og deglasér gryten og hell i Urkraft (en kopp naturell kalvekraft og en kopp naturell kyllingkraft på skrog og føtter) og en boks gode tomater. Ta i fiskesaus, laurbærblad og urter, og rør om. Sett så i ovnen på 130 grader så lenge du orker å vente - helst over 3 timer, men den er god etter 1 også…
Når gryten har kokt lenge tar du den ut av ovnen og heller i en snau desiliter fløte, og smaker til med salt og pepper (evt litt mer fiskesaus) Reduser og rør til fettet har blandet seg godt i sausen.
Server med tykk og fersk pasta (med litt trening går det fortere å lage hjemmelaget pasta enn å koke opp tørket, vi har tatt tiden!), masse parmesan og basilikum på toppen.
Et smart tips: smak til med kraftpulver istedenfor salt, ekstra umami!
Vel bekomme!
