top of page

Julian og Lara’s Ragu!


Min kjære datter og hennes Julian har laget denne fantastisk gode raguen, og deler her oppskriften med oss. De har laget den på slump så derfor er oppskriften også på slump, og oppskriften egner seg derfor som inspirasjon for de med litt erfaring på kjøkkenet.

Jeg ble iallefall veldig inspirert! Og stolt!




INGREDIENSER


Kjøttdeig og lam og storfe

Bacon/pancetta

Margbein delt i to (man kan droppe margbein, vi tok det med for de var på salg i butikken)

Superfett av kylling fra Urkraftmat

Olivenolje

Selleristang

Gulrot

Løk

Hvitløk

Tomatpurè

Rødvin

Urkraft kalv naturell

Urkraft kylling naturell

Fiskesaus

Laurbærblad

Urter (oregano, bassilikum, timian)

Fløte

Pastarør

Salt & pepper

Parmesan

Fersk basilikum




OPPSKRIFT


Sett margbeina inn i ovnen på 200 grader, la brune i ca. 20 minutter.


Bryn kjøttdeig og bacon/pancetta i olivenolje og superfett på høy varme, skru så ned varmen, og ikke rør, så det får en fin gyllen skorpe og lukter godt.


Ha oppi finhakket (små terninger) selleri, gulrot, løk og hvitløk.


La det «svette» en stund.

Ha de brunede margbeina i gryta (men pass på å smake på margen først - det er supergodt med en ts på fersk brød med litt salt og hvitløk!)

Ta etterhvert oppi tomatpuré (ca. en toppet spiseskje).


Ha oppi vin (en god slump) og deglasér gryten og hell i Urkraft (en kopp naturell kalvekraft og en kopp naturell kyllingkraft på skrog og føtter) og en boks gode tomater. Ta i fiskesaus, laurbærblad og urter, og rør om. Sett så i ovnen på 130 grader så lenge du orker å vente - helst over 3 timer, men den er god etter 1 også…


Når gryten har kokt lenge tar du den ut av ovnen og heller i en snau desiliter fløte, og smaker til med salt og pepper (evt litt mer fiskesaus) Reduser og rør til fettet har blandet seg godt i sausen.


Server med tykk og fersk pasta (med litt trening går det fortere å lage hjemmelaget pasta enn å koke opp tørket, vi har tatt tiden!), masse parmesan og basilikum på toppen.


Et smart tips: smak til med kraftpulver istedenfor salt, ekstra umami!


Vel bekomme!







224 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page