top of page

OM OSS

Hei!

 

Jeg heter Siv Hauge, og er ildsjelen og gründeren bak Urkraft.

Min bakgrunn er som naturopat og ernæringsterapeut, og min kjepphest har lenge vært å løfte frem kraftmat laget på norske råvarer, fra bønder som driver på lag med naturen og med fokus på dyrevelferd. Min kunnskap om ernæring, min elsk på god mat og mitt engasjement for moder jord er drivkraften bak Urkraften og produktene som spinner ut fra den. 

Bare smak på det norske navnet - KRAFT, dette har vi visst hele tiden! 

 

Kraft har vært essensielt i kostholdet vårt siden vi begynte å tenne bål. Kraft er navet i så godt som alle matkulturer, det er basen til utrolig mange tradisjonelle retter. Gjennom menneskets historie har vi kokt kraft og vært flinke til å bruke hele dyret.

Vi trenger kraft i kostholdet vårt. Vi trenger disse byggeklossene som kraft gir kroppen, og som vi ikke får gjennom finskårne filètstykker og buljongterninger i butikken.

Urkraften min er helt ekte, helt naturlig og helt ren langtidskokt beinkraft fra skrog, bein og føtter på dyr fra norske bønder med et bærekraftig fokus. Kraften langtidskokes i 24-48 timer, siles av og kokes inn. Deretter dehydreres den skånsomt for å så males til et rent pulver av konsentrerte næringsstoffer. Pulveret blandes så med tørkede urter og krydder uten plantevernmidler, ville vekster i sesong og uraffinert havsalt. 

0% tilsetningstoffer, 0% fyllstoffer og 0%  smaksforsterkere.

Urkraft er 100% naturlig og næringsrik buljong som kan brukes som instant kraftdrikk, for å øke næringsinnholdet i maten din, eller for å lage ferdig kraft til supper, sauser og gryter. hvor kraft er naturlig som base. 

Råvarene får jeg fra gårder i Innlandet som driver i pakt med naturen og med stort fokus spå dyrevelferd. Min lille kraftfabrikk ligger på vakre Tingnes på Nes i Ringsaker kommune. Fra kjøkkenet mitt ser jeg over på perlen Helgøya, som ligger midt i Mjøsa. Det er der kyllingene bor, på Hovelsrud Gård. Vi snakker skikkelig kortreist mat!

Ousdal Gård som jeg får kalv fra ligger i bakken bak kjøkkenet mitt, der driver de med 100% gressfôra og økologisk Telemarksfe. 

I skogen på Helgøya og på Nes høster jeg sopp og ville vekster. 

Blir ikke mye bedre enn dette! 

Urkraft til folket!

 

Kraftklem fra Siv 

EAB2D9D8-30F3-4893-AAA1-F68A1F864F97_1_201_a_edited.jpg
bottom of page